Zacusca de hribi cu usturoi
PrinteazaZacusca de hribi cu usturoi din: hribi, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, usturoi, sare, ulei.
- 4 kg hribi proaspeti
- 2 kg ardei grasi rosii
- 2 kg gogosari
- 1 kg ceapa
- 1 kg morcovi
- 500 ml suc de rosii
- 10 foi de dafin
- boabe de piper
- 2-3 fire cimbru proaspat
- 2 catei de usturoi
- sare
- 1 l ulei
Mod de preparare:
Cureţi hribii, îi speli şi îi fierbi în apă cu sare. îi scurgi şi îi mărunţeşti cu ajutorul robotului de bucătărie ori îi dai prin maşina de tocat.
Cureţi şi speli legumele rămase. Tai ceapa mărunt, iar restul legumelor le mărunţeşti tot în robotul de bucătărie.
Căleşti ceapa în uleiul încins, iar când a devenit transparentă, adaugi legu-mele rămase, mărunţite în robotul de bucătărie.
Laşi legumele să fiarbă până când scade zeama pe care au lăsat-o.
Ai grijă să amesteci, pentru a nu se prinde de baza vasului.
Pui căţeii de usturoi, sarea, boabele de piper şi foile de dafin, sucul de roşii, apoi hribii şi laşi să mai fiarbă în jur de 30 de minute.
Pui zacusca în borcane t de 400 ml, curate şi sterili-zate, după care le închizi , ermetic.
Aşezi borcanele într-o cratiţă mare, pe un şervet gros.
Torni apă până la aproximativ 2/3 din înălţimea borcanelor şi le acoperi cu un alt prosop.
Fierbi borcanele 40 de minute, din momentul în care apa începe să fiarbă.
Stingi focul şi laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert.
A doua zi, repeţi încă o dată sterilizarea, completând apa din vas.
Zacusca de hribi cu usturoi
Pofta buna!