Zacusca de legume cu bulion
PrinteazaZacusca de legume cu bulion din: vinete, ardei capia, gogosari, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, sare.
- 3 kg vinete
- 1 kg ardei capia
- 1 kg gogoşari
- 500 g ceapă
- 300 g bulion
- 750 ml ulei
- 20-25 boabe de piper
- 4-5 frunze de dafin
- 3 linguri sare
Mod de preparare:
Coci vinetele, ardeii şi gogoşarii, îi cureţi de coajă şi de seminţe, apoi îi laşi la scurs. Dai prin maşina de tocat ardeii şi gogoşarii. Ceapa o toci mărunt sau o dai pe râzătoare, o căleşti în ulei până devine aurie, adaugi apoi ardeii şi gogoşarii daţi şi ei prin maşina de tocat.
După ce s-au călit, pui vinetele, bulionul, dafinul, piperul şi sarea şi laşi totul să fiarbă o oră şi jumătate, amestecând continuu. Zacusca este fiartă când uleiul iese la suprafaţă.
Pui zacusca în borcane sterilizate, le închizi bine cu capacele, le acoperi cu pături şi le laşi aşa până se răcesc.
Pofta buna!