Zacusca cu legume si fructe

Printeaza

Zacusca cu legume si fructe din: vinete, morcov, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, pere, mere, ardei capia, sare, piper.

Ingrediente:

  • 5 kg vinete
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg dovlecei
  • 2 kg roşii
  • 1 kg ceapă
  • 2 căni ulei
  • 2-3 pere mari, dintr-un soi mai tare
  • 2-3 mere mari
  • 1 kg ardei capia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coci ardeii capia pe flacără sau în cuptor, îi pui într-un vas, îi presari cu sare şi îi acoperi cu un capac.

După 10 minute, îi cureţi de coajă, codiţe şi seminţe şi îi tai în fâşii.

Coci şi vinetele, le cureţi şi le laşi să se scurgă pe un tocător de lemn.

Căleşti în ulei ceapa, morcovul, dovleceii, în prealabil spălate, decojite şi trecute prin maşina de tocat.

După ce s-au înmuiat şi a mai scăzut zeama pe care au lăsat-o, adaugi roşiile decojite şi tăiate mărunt, fructele curăţate de coajă şi seminţe, vinetele coapte, bine scurse şi tocate.

După 10-15 minute de fiert, condimentezi cu sare şi piper, torni circa 200 ml apă, amesteci totul bine şi laşi vasul în cuptor, până când scade zacusca.

Potriveşti de gust şi, dacă e nevoie mai adaugi puţin zahăr, pentru că se întâmplă uneori ca roşiile să fie ceva mai acrişoare.

Torni zacusca fierbinte în borcane curate, de 400 ml. Le sterilizezi 1 oră, iar a doua zi le depozitezi în cămară.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.