Zacusca de legume cu untdelemn

Printeaza

Zacusca de legume cu untdelemn din: vinete, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, sare, dafin, piper.

Ingrediente:

  • 20 vinete mari, tinere şi proapete
  • 60 gogoşari roşii
  • 20 ardei graşi
  • 6 kg roşii
  • 2,5 kg ceapă
  • un litru untdelemn
  • sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

iau 20 vinete mari, tinere şi proapete, 60 gogoşari roşii, 20 ardei graşi, 6 kg roşii, 2,5 kg ceapă, un litru untdelemn, sare, foi de dafin şi boabe de piper.

coc vinetele, se curăţă şi se lasă să se scurgă zeama amară.

Gogoşarii şi ardeii se curăţă de cotoare şi de seminţe, se spală şi se trec apoi prin maşina de tocat, spălată foarte bine şi opărită în prealabil şi se pun într-un vas, la foc mic, unde se lasă să fiarbă până ce le mai scade zeama.

Roşiile, spălate şi zvântate de apă, se trec prin maşina de tocat, înlocuind cuţitul şi sita printr-un dispozitiv care reţine toate pieliţele şi seminţele.

In lipsa acestui dispozitiv, roşiile spălate se rup în două şi se aşează pe foc, să fiarbă bine, în aşa fel încât trecute prin sită să nu rămână decât pieliţele şi seminţele.

Indiferent cum s-a preparat sucul de roşii, se lasă pe foc să scadă până se obţine un bulion mai grosuţ.

Zacusca de legume cu untdelemn:

Intr-un vas mare se toarnă untdelemnul şi se căleşte ceapa tocată mărunt, până ce se înmoaie şi devine aurie.

adaugă gogoşarii cu ardeii, apoi vinetele care, după ce s-au scurs de zeamă, au fost tocate cu un satâr de lemn.

Vasul trebuie pus la un foc potrivit, peste o tablă şi zacusca se amestecă permanent cu o lingură de lemn, pentru a nu se prinde de vas.

Spre sfârşit se pune bulionul de roşii şi, după câteva clocote, se adaugă două-trei foi de dafin, boabe de piper şi se potriveşte de sare.

lasă să scadă bine, până ce se îngroaşă şi se alege untdelemnul deasupra. ia vasul de pe foc şi se toarnă zacusca fierbinte în borcane mai mici (500 g). Se închid cu folie adezivă.

fierbe la bain-marie procedând ca şi la celelalte reţete de zacuscă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Păstrăv în Sos de Lămâie cu Aromă de Oregano

Păstrăv în Sos de Lămâie cu Aromă de Oregano. Descoperă plăcerea unei mese sofisticate și ușor de preparat cu rețeta noastră de păstrăv în sos de lămâie și oregano. Acest preparat este perfect pentru o cină rafinată, combinând savoarea delicată a păstrăvului cu prospețimea lămâii și aroma mediteraneană a oregano-ului. Ingrediente Păstrăv: 4 bucăți (aproximativ […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.