Zacusca de peste Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar cimbru enibahar Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, […]
Zacusca de macrou pentru iarna
PrinteazaZacusca de macrou pentru iarna din: macrou, gogosari, morcovi, ulei, apa, suc de rosii, sare, condimente.
Ingrediente:
- 2,5 kg macrou
- 1,5 kg gogosari
- 1,5 kg morcovi
- 700 ml ulei
- 1,5 l apa
- 1 l suc de rosii
- sare si condimente dupa gust
Mod de preparare:
Cureti legumele si le dai prin masina de tocat.
Le fierbi apoi inabusit adaugand apa putin cate putin.
Fierbi pestele separat, il cureti de oase si il dai tot prin masina de tocat.
Peste legumele fierte adaugi pestele fiert si tocat, uleiul, sucul de rosii, sarea, si condimentele si pui compozitia la fiert, ca orice zacusca.
Este gata cand scade atat de mult, incat lingura cu care mesteci sta infipta in zacusca. Poti adauga daca vrei o legatura de patrunjel si una de marar inainte de a o pune in borcane.
O pui fierbinte in borcane sterilizate, o lasi sa se raceasca acoperita bine, apoi o pastrezi la rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zacusca de macrou
Zacusca de macrou din: macrou, gogosari, morcovi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se […]
Macrou afumat cu rosii
Macrou afumat cu rosii din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel, dafin. Ingrediente: 1 batog de macrou afumat 3-4 roşii 500 g ciuperci 1 vânătă 1 morcov 1 dovlecel 2 linguri pastă de tomate piper dafin lămâie Mod de preparare: Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, […]
Pofta buna!