Zacusca manastireasca
PrinteazaO reteta de zacusca manastireasca din: vinete, ardei sau gogosari, zahar, otet, untdelemn, sare si facultativ cativa catei de usturoi.
- 12 vinete mari
- 30 ardei sau gogoşari
- o cană de zahăr
- o cană de oţet
- două căni de untdelemn
- sare
facultativ:
- câţiva căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se coc legumele, se curăţă, se rup fâşii şi se pun într-o cratiţă sau într-un vas de tuci. Se sărează după gust, se adaugă o cană de zahăr, una de oţet, două căni de untdelemn (sau mai puţin, după cum se doreşte).
Se poate adăuga şi usturoi. Se lasă să fiarbă cât să se Se aşază în borcane, care se sigilează, după care se sterilizează 30 de minute la bain- marie.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- zacusca manastireasca
- https://www restaurantedelux ro/zacusca-manastireasca html