Zacusca mediteraneana
PrinteazaZacusca mediteraneana din: vinete, ceapa, usturoi, masline, rosii, capere, chili, otet, zahar, pasta de rosii, ulei, sare.
- 1 kg de vinete
- 1 ceapă mare
- 1 tulpină apio
- 2 căţei de usturoi
- 6 roşii prunişoare
- 100 g măsline verzi tăiate
- 25 g seminţe de pin
- 1 lingură de capere
- 1 linguriţă de fulgi de chili
- 70 ml oţet de vin roşu
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 lingură de pastă de roşii
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Taie vinetele cubuleţe, presară-le cu sare şi lasă-le la scurs cel puţin 1 oră. încinge două linguri de ulei, căleşte ceapa şi apio tăiate fin. Asezonează cu sare după gust.
Adaugă usturoiul şi lasă-le pe foc 1-2 minute. Scoate ingredientele călite pe un prosop de hârtie.
Toarnă în tigaie restul de ulei, încinge-l şi pune vinetele la călit pentru 7-8 minute.
Completează cu amestecul de ceapă şi apio, roşiile tăiate cubuleţe, seminţele de pin trase separat în tigaie, caperele scurse, fulgii de chili. Amestecă şi pune oţetul, zahărul, pasta de roşii.
Tine pe foc 8-10 minute, amestecând să nu se lipească.
Pune zacusca mediteraneeană în borcane sterilizate, închide-le ermetic şi ţine-le cu capacul în jos până se răcesc.
Pofta buna!