Midii cu Chorizo și Vin Roșu din: midii, chorizo, ceapa rosie, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, ulei. Această rețetă vibrantă combină gustul puternic al chorizo cu aroma bogată a vinului roșu, creând un sos intens care complimentează perfect dulceața naturală a midilor. Este o alegere excelentă pentru cinele informale, aducând […]
Zacuscă cu mere – reteta usor de preparat
PrinteazaZacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete.
Ingrediente:
- 2 kg mere
- 1 kg ceapa
- 18 gogosari rosii
- 1 kg suc de rosii sau 3 kg de rosii
- 8 ardei grasi rosii
- 380 ml ulei
- piper boabe
- sare
- foi de dafin
- ienibahar
- 1 kg vinete (cine doreste)
Mod de preparare:
Speli ardeii, gogoşarii şi merele. Cureţi ceapa şi merele de coajă.
Căleşti ceapa dată prin maşina de tocat, împreună cu ardeii şi gogoşarii.
Dai merele pe râzătoare şi le amesteci cu celelalte legume.
Adaugi sare după gust, piper boabe, foi de dafin şi ienibahar.
Le fierbi până ce uleiul iese deasupra. Pui zacusca în borcane fierbinţi şi le fierbi la bain-marie, timp de jumătate de oră.
Dacă doreşti să pui în zacuscă vinete, trebuie să le coci, să le cureţi şi apoi le adaugi în compoziţie, împreună cu încă 100 ml ulei.
Zacuscă cu mere
Pofta buna!