Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi muraţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]
Zacusca de morun sau nisetru
PrinteazaZacusca de morun sau nisetru din: peste, morcov, ceapa, mazare, arpagic, masline, castraveti, bulion, vin, sare, zeama de peste.
- 1 kg peşte
- 500 g morcov
- 150 g ceapă
- 300 g mazăre
- 500 g arpagic
- 100 g măsline
- 300 g castraveţi acri
- 200 g ulei
- 100 g bulion
- 100 g vin
- 1 g piper
- sare
- zeamă de peşte
Mod de preparare:
Se taie peştele în felii, care se prăjesc într-o cratiţă cu ulei bine încins, numai atît cît peştele se strînge şi capătă culoarea aurie. In uleiul în care s-a prăjit peştele, se pun morcovi tăiaţi fideluţă, care de asemenea se prăjesc doar puţin.
După morcovi se prăjeşte ceapa tăiată subţire, pînă capătă culoarea aurie, apoi se stinge cu bulion, vin şi zeamă de peşte, în care s-a adăugat şi piper.
Se toarnă acest sos într-o tavă, împreună cu morcovii, se adaugă mazăre, măsline opărite, arpagic înbăbuşit şi castraveciori acri tăiaţi, care de asemenea întii se înăbuşă.
Se amestecă uşor, se potriveşte de sare şi piper, la nevoie adăugîndu-se zeamă de peşte şi vin. Se aranjează peştele în tavă şi se dă la cuptor, unde se lasă pînă dă în fiert şi se rumeneşte.
Este mai gustos servit a doua zi, rece.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Zacusca de peste cu gogosari
Zacusca de peste cu gogosari din: peste, ceapa, rosii, gogosari, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ceapă 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 kg gogoşari 2 kg peste 3 kg rosii sare Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 1 kg ceapă şi 1 kg morcovi, apoi se călesc în 100 ml […]
Pofta buna!