Zacusca de nisetru

Printeaza

Zacusca de nisetru din: peste, ulei, faina, boabe de ienibahar, foi de daifn, morcov, masline, capere, rosii, arpagic, ceapa, lamai, vin, boabe de piper, sare, piper, masline.

Ingrediente:

  • 1,500 kg de peşte
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • făină
  • 5-10 boabe ienibahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 100 g măsline
  • 50 g capere
  • 5-6 roşii
  • 150 g arpagic
  • 3 cepe
  • 2 lămai
  • 1/2 pahar vin
  • 5-10 boabe de piper
  • sare
  • piper pisat
  • măsline

Mod de preparare:

Zacusca de nisetru: Alegem o bucată de nisetru şi o opă­rim cu apă clocotită.

Apoi radem cu cu­ţitul solzii, tăiem felii rotunde, late de 2 cm, sărăm, lăsăm să se scurgă şi ungem cu lămîie.

Cînd peştele s-a zvîntat, tăvălim fiecare bucată în făină amestecată cu puţin pi­per, o batem bine ca să se scuture făina şi prăjim în ulei încins într-o tigaie. Pră­jim numai pînă ce peştele se aureşte.

Fierbem roşiile cu puţină sare. Prăjim ceapa tăiată mărunt. Apoi trecem prin sită roşiile fierte şi ceapa prăjită şi pu­nem acest piureu într-o cratiţă.

Adăugăm ienibahar, boabe de piper negru, foi de dafin, feliuţe de lămîie, morcov tăiat în bucăţele, măsline (mici) şi capere (desărate).

Opărim arpagicul, apoi îl prăjim în ulei pînă se îngălbeneşte şi îl punern de ase­menea în cratiţă, unde punem şi feliile de nisetru prăjit. Turnăm vin şi atîta apă, cît să acopere peştele. Lăsăm să fiarbă descoperit, pe maşină.

Potrivim sarea. Dacă zeama scade prea mult, adăugăm cu lingura apă fierbinte.

Scuturăm din cînd în cînd cratiţa şi cînd zeama este potrivită, luăm mîncarea de la foc. Lăsăm să se răcească în cratiţă.

Amestecăm uleiul cu zeamă de lămîie şi, cu o lingură, turnăm pe deasupra bucăţi­lor de nisetru, scuturînd din cînd în cînd cratiţa.

In sfîrşit, cînd zacusca s-a răcit bine, o punem într-o farfurie mare, ovală, adîncă.

Garnisim cu jumătăţi de felii de lă­mîie cu coaja vrîstată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.