Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă.
După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii tăiaţi în felii mari, apoi se adaugă restul de ulei, se sărează, se piperează după gust şi se presară puţin zahăr.
După ce se fierbe timp de treizeci de minute, se adaugă sucul de roşii fiert şi strecurat, apoi se fierbe până ce este suficient de consistent nu se învârte cu lingura, ci se scutură cratiţa ca să nu se sfărâme gogonelele şi gogoşarii.
Se pune în borcane mici, se leagă cu două rânduri de celofan şi se sterilizează timp de douăzeci de minute.
Zacusca de pătlăgele Ingrediente: 3 kg pătlăgele verzi 1,5 kg gogoşari roşii un kg ceapă două kg roşii un litru ulei 5 morcovi mari sare pătrunjel tocat mărunt Mod de preparare: Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se […]
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de zacusca: Zacusa de telina Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina Mod […]
Zacusca de vinete cu ciuperci Ingrediente: 1 kg vinete coapte 1 kg ardei capia copți 6 cepe 1 kg ciuperci Champignon 1 pahar ulei (300 ml) 1 lingură sare 1 lingură piper negru boabe 6 frunze de dafin 2-3 linguri bulion Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci
Zacusca de patlagele va spun sincer ca nu am incercat pana acum, am gasit o data pe marginea drumul si am cumparat, foarte buna, dar de facut eu n-am facut niciodata zacusca de patlagele
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Zacusca de patlagele va spun sincer ca nu am incercat pana acum, am gasit o data pe marginea drumul si am cumparat, foarte buna, dar de facut eu n-am facut niciodata zacusca de patlagele