Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi muraţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]
Zacusca de peste cu gogosari
PrinteazaZacusca de peste cu gogosari din: peste, ceapa, rosii, gogosari, ulei, sare.
- 1 kg ceapă
- 1 kg morcovi
- 100 ml ulei
- 2 kg gogoşari
- 2 kg peste
- 3 kg rosii
- sare
Mod de preparare:
Se trec prin maşina de tocat 1 kg ceapă şi 1 kg morcovi, apoi se călesc în 100 ml ulei.
Se adaugă puţină apă, se pune cratiţa pe foc, apoi se adaugă 2 kg gogoşari copţi, curăţaţi şi tocaţi.
Se dezosează 2 kg peşte, se toacă mărunt şi se adaugă în compoziţie, cu 3 kg roşii (sau 1 litru suc de roşii) şi 900 ml ulei.
Se condimentează cu sare şi mirodenii după gust.
Se lasă să fiarbă pe foc mic, până ce se ridică uleiul deasupra.
Se pune zacusca în borcane şi se sterilizează.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zacusca de peste cu vin
Zacusca cu peste, ardei iute si rosii
Zacusca cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov, rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de piper negru. Ingrediente: 1.5 kg peşte 100 ml ulei 2 ardei iuţi 1 morcov 500 g roşii 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri vin 2 foi dafin sare […]
Zacusca de peste cu otet
Zacusca de peste cu otet Ingrediente: 5 kg peşte mare (nu contează specia) 10 kg de gogoşari ardei capia şi ardei gras 3 kg ceapă 1 litru ulei 1/2 l oţet 1 şi 1/2 l suc de roşii foi de dafin piper sare măsline Mod de preparare: Coci şi cureţi gogoşarii, ardeii capia şi […]
Pofta buna!