Zacusca de smochine
PrinteazaO reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine, ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt foarte bogate în magneziu şi în vitaminele A, B şi C
- 1 kg smochine proaspete
- 100 g ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1-1/2 conopida
- 1 kg fasole verde (pastai late)
- 2 fire cimbrisor
- 2 linguri zahar
- 10 boabe piper alb
- 2 fire rozmarin
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Speli fasolea şi conopida, apoi le cureţi de codiţe şi le fierbi puţin. Când sunt fierte, strecori fasolea şi conopida, le laşi la răcit şi toci toată Compoziţia.
Ceapa tăiată mărunt şi ardeiul Iscăleşti în ulei, apoi le amesteci, într-o cratiţă, cu fasolea şi conopida pastă.
Pui totul la fiert la foc mic. lei smochinele, le speli şi le tai în patru, după care le amesteci cu compoziţia de mai sus. Condimentezi cu piper, cimbrişor şi rozmarin, adaugi zahărul şi mai fierbi până obţii o pastă groasă.
Când consideri că e gata fiartă, pui zacusca în borcane mici şi le laşi până a doua zi, când vor căpăta deasupra o pieliţă, apoi legi borcanele cu celofan. Depozitezi borcanele în cămară.
Zacusca de smochine
Poftă bună!