Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari din: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ule, dafin, sare, piper.
Ingrediente:
4 kg vinete
2 kg ardei capia
2 kg gogoşari
1 kg ceapă
3 kg roşii
1/2-1 l ulei
foi de dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacără (sau pe jăratic), se curăţă de coajă (cât sunt fierbinţi) şi se pun la scurs desfăcute în 2-3 fâşii.
Se toacă mărunt pe un fund de lemn. Ardeii capia şi gogoşarii se aleg cât mai graşi, se spală, se şterg de apă, apoi se coc pe plită pe toate părţile, la foc iute.
Pe măsură ce se coc se aşază într-o oală acoperită, se presară cu puţină sare şi se lasă 30 de minute.
Se curăţă de coajă, se scot seminţele, se lasă la scurs şi apoi se taie în pătrate mici.
Roşiile se taie feliuţe, se presară cu sare şi se lasă la scurs.
După ce s-au scurs, se trec prin maşina de suc de roşii (sau prin sită).
Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoarea mică şi se pune în uleiul încins. Se adaugă roşiile şi ardeii şi se fierb 10-15 min.
Apoi se adaugă vinetele, foile de dafin şi sarea şi se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până când scade apa şi uleiul iese la suprafaţă.
La sfârşit se potriveşte de sare şi piper. Se poate adăuga usturoi tăiat felii.
Retete de post: zacusca de ciuperci din: ciuperci, arpagic, masline, ceapa, ulei, bulion, verdeata, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 g măsline 200 g ceapă 150 g ulei 100 g bulion 1 legătură verdeaţă 50 g zeamă de lămâie sare Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile […]
Zacusca de cod cu usturoi din: cod, morcovi, telina, albitura, usturoi verde, praz, masline, rosii in bulion, ulei, sare, piper, apa, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telină 1 albitură 1 legătură usturoi verde 1 fir de praz 100 g măsline 250 g roşii în bulion 3 linguri ulei sare piper 100 ml […]
Zacusca dietetica cu vinete din: rosii, ceapa, ardei, vinete, piper, sare, zahar, ulei, otet. Ingrediente: 2 kg roşii 1 kg ceapă 2 kg ardei capia roşu 3 kg vinete 1 lingură piper 2 linguri sare 6 linguri zahăr 800 ml ulei oţet Mod de preparare: Vinetele le coci şi le laşi la scurs. Ardeiul, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
A iesit buna zacusca?