un preparat rafinat și elegant, ideal pentru mesele festive sau ocaziile speciale. Carnea de potârniche este mai slabă și mai bogată în proteine comparativ cu alte tipuri de carne de pasăre, fiind ideală pentru o dietă sănătoasă. Este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să reducă aportul […]
Zacusca cu vinete si ardei iute
PrinteazaZacusca cu vinete si ardei iute din: vinete, usturoi, rosii, ardei, morcovi, ceapa, ardei, sare, zahar, otet, ulei.
Ingrediente:
- 6 vinete medii
- 12 căţei usturoi
- 8 roşii mari
- 10 ardei
- 7 morcovi
- 3 cepe medii
- 1-2 ardei iuţi
- 2 linguriţe sare
- 200 g zahăr
- 60 ml oţet
- ulei
Mod de preparare:
Zacusca cu vinete si ardei iute: curăţă vinetele de coajă, se taie cuburi si se presară cu sare. lasă deoparte şi, între timp, se mixează roşiile cu usturoiul si ardeii iuţi. Se adaugă zahăr, oţet si o linguriţă cu sare.
Vinetele se şterg bine de zeama lăsată Si se prăjesc 2 minute în ulei încins. scot pe şervete de hârtie.
Intr-o cratiţă încăpătoare se pun aproximativ 120-150 ml ulei şi, când e bine încins, se adaugă ceapa tăiată. lasă 3-4 minute.
adaugă ardeii graşi şi morcovii tăiaţi cuburi si se lasă 5-6 minute. adaugă apoi sosul de roşii, se amestecă şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
pun vinetele şi se lasă 10 minute să fiarbă. gustă de sare. repartizează în borcane, se pun capace şi se fierb 10 minute în baie de apă.
Pofta buna!
Pui la Cuptor cu Ierburi Aromatice
Această rețetă simplă și delicioasă aduce împreună arome deosebite care vor transforma un simplu pui într-o delicatesă savuroasă. Este perfect pentru o cină de familie sau pentru a impresiona invitații la o masă festivă. În plus, puiul la cuptor este o opțiune sănătoasă, bogată în proteine și săracă în […]