Sos de Mango pentru Pește sau Fructe de Mare din: mango, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, suc de lime, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1 mango matur, curățat și tăiat cubulețe 1/4 ceapă roșie, tăiată fin 1/4 ardei gras roșu, tăiat cubulețe 1/4 ardei gras galben, tăiat cubulețe 1/4 ceapă verde, tăiată […]
Zacusca cu vinete si ardei
PrinteazaZacusca cu vinete si ardei din: ardei, vinete, ceapa, usturoi, otet din vin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- un kg ardei kapia
- un kg vinete
- un kg ceapă
- 5 căţei usturoi
- 2 linguri oţet din vin
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zacusca cu vinete si ardei: Vinetele spălate se găuresc în diferite locuri cu vârful subţire al unui cuţit şi se pun la copt în cuptor cu ardeii.
Intorc legumele pentru o coacere uniformă şi, pe măsura coacerii, se transferă într-un vas cu capac. Se lasă la răcit.
Curăţă legumele de pieliţa arsă şi se mixează împreună cu ceapa tocată şi usturoiul tăiat feliuţe.
Pune amestecul la fiert în ulei cu oţetul, sarea şi piperul şi se lasă aproximativ o oră, să scadă bine.
Se toarnă în borcane care se întorc cu gura în jos să se răcească pe capace.
Pofta buna!
Ceai Clasic de Levănțică din: flori de levantica, apa. Ceaiul de levănțică este o băutură delicată și parfumată, cunoscută pentru proprietățile sale relaxante și terapeutice. Această rețetă simplă vă va învălui simțurile în aromele dulci ale florilor de levănțică și vă va ajuta să vă destindeți după o zi agitată. Reteta Ceai Clasic de Levănțică […]