Zacuscă de vinete cu fasole boabe

Printeaza

Zacuscă de vinete cu fasole boabe din: vinete, gogosari, ardei capia, ardei grasi, fasole, ulei, ceapa, bulion, foi de dafin, sare, piper, frunze de telina, aspirina.

Ingrediente:Zacuscă de vinete cu fasole boabe

  • 6 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg ardei capia
  • 3 kg ardei grasi
  • 1/2 – 1 kg fasole boabe
  • 2 l ulei
  • 2 l bulion
  • 2 kg ceapa
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 legatura frunze de telina
  • conservant sau aspirina

 

Mod de preparare:

Coci pe flacără vinetele, gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi.

Decojeşti vinetele cât sunt fierbinţi, iar ardeii şi gogoşarii după ce s-au mai răcit.

Laşi vinetele să se scurgă 1/2 oră, pe un tocător încli-nat. Dai ardeii prin maşina de tocat carne sau îi mărunţeşti în blender.

Pui la fiert boabele de fasole, pentru aproximativ 3 ore, schimbând apa de 2-3 ori.

Tai mărunt ceapa curăţată şi frunzele de ţelină, în prealabil spălate şi lăsate să se scurgă.

Căleşti ceapa în uleiul încins, amestecând până devine aurie. Adaugi bulionul, apoi, rând pe rând, vinetele şi toţi ardeii, lăsând câte o pauză de 5 minute între fiecare ingredient.

Condimentezi cu foile de dafin, boabe de piper şi frunzele de ţelină.

Când zacusca a mai scăzut, pui boabele de fasole fierte şi scurse, precum şi sare şi piper după gust.

Continui să fierbi fasolea la foc mediu, până când uleiul se ridică la suprafaţă.

Stingi focul şi încorporezi conservantul.

Pui zacusca fierbinte în borcane de 720 ml, pe care le-ai spălat, le-ai sterilizat şi scos calde din cuptor, pe o tavă metalică.

Inchizi ermetic borcanele şi le laşi la răcit între pături, până a doua zi, în acest mod sterilizându-se.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

 

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant   Mod de preparare: […]

Zacusca cu morcovi si vinete

Zacusca clasica de vinete

Zacusca clasica de vinete din: rosii, vinete, ardei, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 4 vinete medii 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 1 ceapă sare   Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă de coajă şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se lasă apoi în strecurătoare pentru a […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.