Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant Mod de preparare: […]
Zacuscă de vinete cu fasole boabe
PrinteazaZacuscă de vinete cu fasole boabe din: vinete, gogosari, ardei capia, ardei grasi, fasole, ulei, ceapa, bulion, foi de dafin, sare, piper, frunze de telina, aspirina.
- 6 kg vinete
- 3 kg gogosari
- 3 kg ardei capia
- 3 kg ardei grasi
- 1/2 – 1 kg fasole boabe
- 2 l ulei
- 2 l bulion
- 2 kg ceapa
- foi de dafin
- sare
- piper
- 1 legatura frunze de telina
- conservant sau aspirina
Mod de preparare:
Coci pe flacără vinetele, gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi.
Decojeşti vinetele cât sunt fierbinţi, iar ardeii şi gogoşarii după ce s-au mai răcit.
Laşi vinetele să se scurgă 1/2 oră, pe un tocător încli-nat. Dai ardeii prin maşina de tocat carne sau îi mărunţeşti în blender.
Pui la fiert boabele de fasole, pentru aproximativ 3 ore, schimbând apa de 2-3 ori.
Tai mărunt ceapa curăţată şi frunzele de ţelină, în prealabil spălate şi lăsate să se scurgă.
Căleşti ceapa în uleiul încins, amestecând până devine aurie. Adaugi bulionul, apoi, rând pe rând, vinetele şi toţi ardeii, lăsând câte o pauză de 5 minute între fiecare ingredient.
Condimentezi cu foile de dafin, boabe de piper şi frunzele de ţelină.
Când zacusca a mai scăzut, pui boabele de fasole fierte şi scurse, precum şi sare şi piper după gust.
Continui să fierbi fasolea la foc mediu, până când uleiul se ridică la suprafaţă.
Stingi focul şi încorporezi conservantul.
Pui zacusca fierbinte în borcane de 720 ml, pe care le-ai spălat, le-ai sterilizat şi scos calde din cuptor, pe o tavă metalică.
Inchizi ermetic borcanele şi le laşi la răcit între pături, până a doua zi, în acest mod sterilizându-se.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zacusca clasica de vinete
Zacusca clasica de vinete din: rosii, vinete, ardei, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 4 vinete medii 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 1 ceapă sare Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă de coajă şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se lasă apoi în strecurătoare pentru a […]
Pofta buna!