Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti
PrinteazaZacusca de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb.
- 10 vinete mari
- 15 gogosari
- 15 ardei grasi rosii
- 4 kg rosii
- 1,5 kg ceapa
- 500 ml ulei
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi-le la scurs. Presăraţi ardeii şi gogoşarii cu sare fină, puneţi-i într-o pungă şi după 15 minute curăţaţi-i de pieliţe. Tocaţi vinetele mărunt, tăiaţi în feliuţe ardeii şi gogoşarii şi puneţi-i peste vinete.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi căliţi-o într-un vas mai mare, în ulei. Când începe să se îngălbenească, adăugaţi vinetele, ardeii şi gogoşarii. Opăriţi roşiile 1 minut, apoi curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-leîn cubuleţe. (dacă aveţi maşină specială de măcinat roşii, treceţi-le prin aceasta, pentru a separa coaja şi seminţele).
Puneţi pasta obţinută în vasul cu celelalte ingrediente. Adăugaţi sare şi piper după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când scade bulionul şi uleiul se ridică la suprafaţă. Amestecaţi mereu, să rtu se prindă de vas. Puneţi zacusca în borcane sterilizate, lăsând o margine liberă de 2 – 3cm.
Inchideţi borcanele cu capace şi sterilizaţi-le 40 de minute în prima zi şi încă 20 în ziua următoare, la bain-marie. După fiecare sterilizare, borcanele se acoperă cu o pătură groasă şi se lasă în apa de sterilizare până a doua zi.
Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti
Pofta buna!
Cam multe pentru zacusca asta