Zacusca

Printeaza

 Zacusca din: vinete, gogosari, bulion, ulei, foi de dafin, ceapa, piper, sare.

 

Ingrediente:Zacusca

  • 10 kg vinete (necurăţate)
  • 7,5 k ggogoşari roşii
  • ceapă (necurăţată)
  • 2 I bulion
  • 1,5 I ulei
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Vinetele coapte şi curăţate, le laşi să se scurgă, după care le treci prin maşina de tocat carne. Gogoşarii spălaţi bine îi goleşti de seminţe, îi tai în bucăţi şi îi prăjeşti în jumătate din cantitatea de ulei.

Ceapa, curăţată şi spălată, o tai peştişori şi o rumeneşti în uleiul rămas. Când s-au răcit, treci şi gogoşarii şi ceapa prin maşina de carne.

Le pui pe toate într-o oală mai mare, cam de 15-20 l, la foc potrivit. Adaugi bulionul, sare, cam 3-4 linguri, 2-3 foi de dafin, piper boabe şi le fierbi, amestecând mereu cu o lingură mare de lemn.

Zacusca este gata când se vede că iese uleiul deasupra. O iei de pe foc, o pui în borcane, le legi cu celofan sau le capsezi şi le pui învelite în pături sau haine, cam 24 de ore, la răcit.

Pentru siguranţă, când s-au răcit le sterilizezi pe foc într-o cratiţă mare cu apă, tapetată cu hârtie, cam 30 de minute de când începe să fiarbă apa. Le tragi deoparte şi opreşti focul, doua zi completezi cu apă în cratiţă şi le mai fierbi 20-30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Zacusca rapida de gogosari

Zacusca rapida de gogosari din: gogosari, ceapa uscata, ulei de floarea soarelui, bulion, patrunjel verde, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 40-45 gogosari 1.5 kg ceapa uscata 0,5 l ulei de floarea soarelui 400 gr bulion 3 legaturi patrunjel verde 3 capatani de usturoi 3 linguri otet sare si piper dupa gust   Mod de […]

 

muraturi

Zacusca de macrou pentru iarna

Zacusca de macrou pentru iarna din: macrou, gogosari, morcovi, ulei, apa, suc de rosii, sare, condimente. Ingrediente: 2,5 kg macrou 1,5  kg gogosari 1,5 kg morcovi 700 ml ulei 1,5 l apa 1 l suc de rosii sare si condimente dupa gust     Mod de preparare: Cureti legumele si le dai prin masina de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.