Zamă de porc moldovenească
PrinteazaZamă de porc moldovenească
- oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă
- 2 cepe
- 2-3 legături pătrunjel
- 2 ouă
- 1 şi 3/2 căni făină
- 1/2 l borş proaspăt
- sare
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu făina şi un praf de sare până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din care tai tăieţei pe care-i laşi să se usuce. Pui apoi la fiert oasele şi costiţa în 5 l de apă cu puţină sare.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi tai şi pătrunjelul. După ce începe să clocotească, iei spuma ori de câte ori se formează. Adaugi apoi ceapa şi laşi la fiert până ce carnea se desprinde de pe oase.
Pui apoi şi tăieţeii, mai laşi pe foc 10-15 minute, torni şi borşul fiert şi la sfârşit presari pătrunjelul tăiat.
Poftă bună!