Zamă de razalăi
PrinteazaO reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa, unt si patrunjel.
pentru razalăi:
- 2 ouă
- 300 g făină
- 1 cană apă
pentru zamă:
- 2 linguriţe boia dulce
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- pătrunjel
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă (aşa cum procedaţi la tăiţei), frământaţi bine şi apoi daţi aluatul pe răzătoarea mare. Puneţi razalăii la uscat.
Luaţi o oală, puneţi unt şi prăjiţi razalăii până ce devin aurii. Adăugaţi boiaua dulce, morcovul tăiat mărunt, ceapa tăiată şi turnaţi mai multă apă pentru că razalăii se umflă la fiert.
Săraţi şi piperaţi după gust, lăsaţi să mai fiarbă 10 minute şi presăraţi verdeaţa tocată.
Zamă de razalăi
Pofta buna!