Zamă de frecaţei
PrinteazaZama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper.
Ingrediente:
aluat:
- 4 oua
- 500 g faina
- 50-100 ml lapte
- 2 linguri untura
- sare
zama:
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita boia
- 1 lingura untura
- sare
- piper
Mod de preparare:
Radeţi morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, după ce le-aţi spălat şi puneţi-le la fiert în 2 I apă cu sare cât vă place.
Incingeţi untura şi căliţi în ea ceapa tocată şi cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe.
Când încep să se rumenească, adăugaţi puţină sare, boia şi turnaţi peste ingrediente supa de morcovi, pătrunjel şi păstârnac, Pentru frecătei, faceţi un aluat tare, amestecând făina cu ouăle, laptele şi sare.
Radeţi aluatul pe răzătoarea cu ochiuri mari (pentru a termina mai repede, înfăinaţi-o din când în când) şi rumeniţi frecăţeii în untura încinsă.
Când supa este gata, adăugaţi în ea frecăţeii şi presăraţi pătrunjel verde înainte de servire.
Zamă de frecaţei
Pofta buna!