Zamă de frecaţei

Printeaza

Zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper.

Ingrediente:

aluat:

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 50-100 ml lapte
  • 2 linguri untura
  • sare

zama:

  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura untura
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Radeţi morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, după ce le-aţi spălat şi puneţi-le la fiert în 2 I apă cu sare cât vă place.

In­cingeţi untura şi căliţi în ea ceapa tocată şi cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe.

Când încep să se rumenească, adăugaţi puţină sare, boia şi turnaţi peste ingrediente supa de morcovi, pătrunjel şi păstârnac, Pentru frecătei, faceţi un aluat tare, amestecând făina cu ouăle, laptele şi sare.

Radeţi aluatul pe răzătoarea cu ochiuri mari (pentru a termina mai repede, înfăinaţi-o din când în când) şi rumeniţi frecăţeii în untura încinsă.

Când supa este gata, adăugaţi în ea frecăţeii şi presăraţi pătrunjel verde înainte de servire.

Zamă de frecaţei

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.