Prajitura zapada stralucitoare din: oua, zahar, faina, suc de portocale, cacao, ness, praf de copt, suc de fructe, compot, lapte, zahar, budinca, margarina, zeama de lamaie, frisca, crema de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 250 g făină 6 linguri suc de portocale acidulat 1 lingură cu vârf cacao 1 pliculeţ de […]
Om de zapada (desert)
PrinteazaOm de zapada din: zahar, margarina, oua, miere, lapte, praf de copt, faina.
Pentru blat:
- 350 g zahăr
- 70 g margarină
- 2 ouă
- 2 linguri cu miere
- 200 ml lapte
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 400 g făină
Pentru glazură:
- 200 g zahar pudră
- 200 g margarină
- 100 ml lapte
- • 100 ml rom
- 2 linguri cu cacao
Pentru decor:
- 200 g cocos
- câteva bomboane colorate de ciocolată sau fructe
- câteva figurine din zahăr
Mod de preparare:
Pregăteşte din timp două forme rotunde, de dimensiuni diferite, dar nu foarte mari.
Unge-le bine cu margarină şi tapetează-le cu făină sau hârtie pentru copt. Intr-un castron, freacă energic margarina cu zahărul.
Adaugă ouăle bătute cu laptele şi mierea. Presară apoi făina şi praful de copt.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o în forme şi coace la cuptor cam 30 de minute. Intre timp, topeşte margarina cu zahărul, la foc mic.
Adaugă treptat laptele, romul şi cacaua. Lasă pe foc, amestecând continuu, până se topeşte tot zahărul.
Glazura astfel obţinută toarn-o peste blaturile de tort.
Lasă să se răcească bine, după care îmbracă blaturile în nucă de cocos din belşug.
Păstrează la rece cel puţin 2-3 ore.
Decoreaza Omul de zăpadă cu ajutorul câtorva bomboane şi figurine de zahăr.
Poftă bună!
poate iti place si:
Omulet de zapada
Omulet de zapada din: zahar, oua, margarina, miere, lapte, praf de copt, faina, rom, cacao, nuca de cocos, bomboane, jeleuri. Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 2 ouă 70 g margarină 2 linguri de miere 200 ml lapte 1 plic de praf de copt 400 g făină Pentru glazură: 200 g zahăr pudră 200 g […]
Pofta buna!