Zăruscă ciobănească
PrinteazaZăruscă ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde, smantana, ulei, sare si piper.
- 350 g cartofi
- 1 ceapa mare
- 1 legatura usturoi verde
- 1 litru zer
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 legatura marar verde
- 4 linguri smantana
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în cubuleţe şi puneţi-i în 1 litru apă care clocoteşte. Lăsaţi-i să fiarbă la foc potrivit cu puţină sare.
Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în cubuleţe şi căliţi-le în puţină apă şi ulei. Când s-au înmuiat, adăugaţi fă¬ina, zerul şi smântână.
Amestecaţi să nu se formeze cocoloaşe şi fierbeţi amestecul 15 minute, apoi turnaţi-l în oala cu cartofii.
Mai fierbeţi 2 – 3 minute, apoi luaţi oala de pe foc şi presăraţi mărar tocat înainte de servire.
Se poate prepara şi cu tarhon verde tocat în loc de mărar.
Zăruscă ciobănească
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarbusca
- retete cu zer
Asta e un fel de ciorba, nu-i asa?
Da. ciorba
n-am mai mancat zarusca ciobaneasca pana acum