Zarzavat cu sare
PrinteazaZarzavat cu sare din: morcovi, radacina de telina, patrunjel, ardei gras, rosii, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, sare grunjoasa.
- 2 kg morcovi
- 2 kg radacini de telina
- 2 kg radacini de patrunjel
- 2 kg ardei gras sau 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar
- 2 kg rosii
- 2 kg ceapa alba
- 2 legaturi mari frunze de telina
- 2 legaturi mari frunze de patrunjel
- circa 3 kg sare grunjoasa
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Opăreşti roşiile şi le decojeşti. Tai în felii subţiri ceapa, ardeii şi roşiile. Dai pe răzătoarea mică sau prin maşina de tocat morcovii, ţelina şi pătrunjelul. Toci mărunt frunzele de ţelină şi pătrunjel, în prealabil spălate şi scurse.
Cântăreşti toate ingredientele împreună. Pentru fiecare kilogram de legume, adaugi în vas 220 g sare. Intr-un vas încăpător, amesteci zarzavaturile cu sarea şi le laşi până a doua zi. în acest răstimp, reamesteci periodic zarzavaturile.
A doua zi, pui zarzavaturile în borcane curate de 350 ml, presându-le ca să se ridice zeama. Capsezi capacele şi aşezi borcanele în cămară.
Pofta buna!