Zarzavat pentru ciorba

Printeaza

Zarzavat pentru ciorba

Ingrediente:Zarzavat pentru ciorba

  • 40-50 Kg roşii
  • 3-4 kg ardei gras sau capia
  • 2-3 kg morcov
  • ţelină şi leuştean frunze
  • sare grunjoasă
  • 3-4 pliculeţe conservant

 

Mod de preparare:

Curăţ roşiile de pete sau alte defecte (folosesc chiar şi roşiile mici sau zdrobite), le toc mărunt, spăl şi curăţ – morcovul, apoi îl dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, toc şi ardeiul gras (care poate fi strâmb, mic, roşu sau galben), spăl foarte bine frunzele de ţelină şi , leuştean şi le toc mărunt.

Amestec toate ingredientele într-un vas mare, unde adaug sarea grunjoasă – şi conservantul (sare pun ceva mai multă, să fie chiar mai sărată compo­ziţia, pentru a se păstra peste iarnă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.