Zarzavat pentru ciorba
PrinteazaZarzavat pentru ciorba
- 40-50 Kg roşii
- 3-4 kg ardei gras sau capia
- 2-3 kg morcov
- ţelină şi leuştean frunze
- sare grunjoasă
- 3-4 pliculeţe conservant
Mod de preparare:
Curăţ roşiile de pete sau alte defecte (folosesc chiar şi roşiile mici sau zdrobite), le toc mărunt, spăl şi curăţ – morcovul, apoi îl dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, toc şi ardeiul gras (care poate fi strâmb, mic, roşu sau galben), spăl foarte bine frunzele de ţelină şi , leuştean şi le toc mărunt.
Amestec toate ingredientele într-un vas mare, unde adaug sarea grunjoasă – şi conservantul (sare pun ceva mai multă, să fie chiar mai sărată compoziţia, pentru a se păstra peste iarnă).
Pofta buna!