Zarzavat pentru supe si ciorbe
PrinteazaZarzavat pentru supe si ciorbe din: morcov, telina, pastarnac, patrunjel, sare.
- morcov
- pastarnac
- patrunjel
- telina
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelină, se spală birne, se lasă să se scurgă şi se taie fideluţă ca pentru ciorbă.
In cazul când acest zarzavat se pregăteşte pentru uscat, amestecat, trebuie ţinut seama în ce proporţie se asociază.
Astfel, morcovii trebuie să fie în cantitate dublă faţă de pătrunjel şi păstârnac, iar ţelina – jumătate din cantitatea totală, păstrând proporţia în care see folosesc aceste legume, în stare proaspătă, la supe şi ciorbe.
Se opăresc zarzavaturile tăiate în apă clocotită, sărată (1 -2% sare), unde se ţin şase-opt minute. Se scot. Se scurg bine de apă şi se pun la uscat.
Când sunt foarte bine uscate, se strâng şi se pun în pungi, care se păstrează în cămară.