Zarzavat pentru supe si ciorbe

Printeaza

Zarzavat pentru supe si ciorbe din: morcov, telina, pastarnac, patrunjel, sare.

Ingrediente:Zarzavat pentru supe si ciorbe

  • morcov
  • pastarnac
  • patrunjel
  • telina
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovul, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelină, se spală birne, se lasă să se scurgă şi se taie fideluţă ca pentru ciorbă.

In cazul când acest zarzavat se pregăteşte pentru uscat, amestecat, trebuie ţinut seama în ce proporţie se asociază.

Astfel, morcovii trebuie să fie în cantitate dublă faţă de pătrunjel şi păstârnac, iar ţelina – jumătate din cantitatea totală, păstrând proporţia în care see folosesc aceste legume, în stare proaspătă, la supe şi ciorbe.

Se opăresc zarzavaturile tăiate în apă clocotită, sărată (1 -2% sare), unde se ţin şase-opt minute. Se scot. Se scurg bine de apă şi se pun la uscat.

Când sunt foarte bine uscate, se strâng şi se pun în pungi, care se păstrează în cămară.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.