Zarzavat uscat pentru iarnă

Printeaza

Zarzavat uscat pentru iarnă

Ingrediente:Zarzavat uscat pentru iarnă

  • morcovi
  • telina
  • pastarnac
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zar­zavatul pe toată suprfaţa planşetei.

Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se usucă, apoi se puneîntr-o tavăşi se dă la cuptor după ce a încetat să ardă focul.

Se repetă operaţia 2-3 zile, zarzavatul trebuind să fie bine uscat. Se păstrează într-o cutie de metal cu capac sau în borcane de sticlă legate cu celofan. Î

n nici un caz nu se va păstra în săculeţe de pînză sau de hîrtie, deoarece îşi pierde aroma.

Zarzavatul uscat în acest fel îşi păstrează gustul, aroma şi culoarea.

 

Pofta buna! 

Incoming search terms:

  • placinta greceasca curcuta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.