Zeama limpede cu perisoare de curcan din: gat si aripi de curcan, morcovi, patrunjel, gulie, telina, usturoi, ceapa, ou, orez, faina, paste, sare, piper. Ingrediente: 1 gât şi 2 aripi de curcan 500 g morcovi 250 g rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 cartof 1/2 gulie 1 ceapă 3 căţei de usturoi sare piper […]
Zeama de peste
PrinteazaO reteta simpla de zeama de peste din: peste, cozi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper.
- 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu)
- cozi şi capete de peşte mare
- 1,5 kg fileuri de crap
- ceapă
- ardei gras
- paprika dulce şi iute
- usturoi
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de preparare, se pun fileurile de crap într-un vas cu ardeiul iute şi gras, usturoiul şi roşiile.
Se lasă peştele mare deoparte şi li se adaugă legumelor peştele mărunt, capetele şi cozile, punându-se la fiert într-un vas mare de fontă.
După două ore, se strecoară bine şi în zeama obţinută se adaugă bucăţile mari de peşte, ideal sub formă de fileuri, puţin crestate.
Se lasă la fiert cât este necesar, fără să se sfărâme. Se serveşte fierbinte, în vase de fontă.
Poftă bună!
Zeama limpede cu perisoare de curcan
Pofta buna!