Zeama de peste

Printeaza

Zeama de peste din: peste, cozi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu)
  • cozi şi capete de peşte mare
  • 1,5 kg fileuri de crap
  • ceapă
  • ardei gras
  • paprika dulce şi iute
  • usturoi
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Zeama de peste: Cu o seară înainte de preparare, se pun fileurile de crap într-un vas cu ardeiul iute şi gras, usturoiul şi roşiile.

Se lasă peştele mare deoparte şi li se adaugă legumelor peştele mărunt, capetele şi cozile, punându-se la fiert într-un vas mare de fontă.

După două ore, se strecoară bine şi în zeama obţinută se adaugă bucăţile mari de peşte, ideal sub formă de fileuri, puţin crestate.

Se lasă la fiert cât este necesar, fără să se sfărâme. Se serveşte fierbinte, în vase de fontă.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Zeama limpede cu perisoare de curcan

Zeama limpede cu perisoare de curcan din: gat si aripi de curcan, morcovi, patrunjel, gulie, telina, usturoi, ceapa, ou, orez, faina, paste, sare, piper. Ingrediente: 1 gât şi 2 aripi de curcan 500 g morcovi 250 g rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 cartof 1/2 gulie 1 ceapă 3 căţei de usturoi sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Scrumbie Afumată cu Sos de Hrean

Scrumbie Afumată cu Sos de Hrean – îmbină aroma intensă a peștelui afumat cu gustul picant și revigorant al hreanului. Această combinație delicioasă este perfectă pentru aperitive sau mese festive, oferind o experiență culinară autentică și plină de savoare. Scrumbia afumată este un ingredient tradițional în multe bucătării din Europa de Est, apreciată pentru gustul […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.