Zeghini
PrinteazaO reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o cereală numită teff, care este lăsată să dospească mai multe zile.
- 500 g carne de vită
- 500 g roşii decojite
- 500 g ceapă
- 2 sau 3 linguri de berbere
- 6 ingera
- ulei
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa mărunt, păstrând deoparte două cepe întregi, şi fierbeţi-o în puţină apă. Când a scăzut apa, adăugaţi două linguri de ulei şi rumeniţi ceapa la foc iute.
Tăiaţi cepele rămase felii subţiri: băgaţi-le în apă clocotită 1 minut, scoateţi-le cu o spumieră pe hârtie absorbantă de bucătărie, să se usuce, pe urmă rumeniţi-le într-o tigaie cu trei linguri de ulei. Vă vor folosi pentru ornarea farfuriei.
Tăiaţi carnea în bucăţi mititele şi puneţi-le peste ceapă şi berbere; după ce se călesc circa 5 minute, puneţi roşiile decojite şi continuaţi pregătirea la foc mic încă 1 oră, amestecând din când în când.
Când e gata zeghini, aşezaţi-l pe ingera şi serviţi-l foarte fierbinte, însoţit de feliile de ceapă.
Zeghini
Poftă bună!