Zeghini

Printeaza

O reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o cereală numită teff, care este lăsată să dospească mai multe zile.

Ingrediente:Zeghini

  • 500 g carne de vită
  • 500 g roşii decojite
  • 500 g ceapă
  • 2 sau 3 linguri de berbere
  • 6 ingera
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tocaţi ceapa mărunt, păstrând deoparte două cepe întregi, şi fierbeţi-o în puţină apă. Când a scăzut apa, adăugaţi două linguri de ulei şi rumeniţi ceapa la foc iute.

Tăiaţi cepele rămase felii subţiri: băgaţi-le în apă clocotită 1 minut, scoateţi-le cu o spumieră pe hârtie absorbantă de bucătărie, să se usuce, pe urmă rumeniţi-le într-o tigaie cu trei linguri de ulei. Vă vor folosi pentru ornarea farfuriei.

Tăiaţi carnea în bucăţi mititele şi puneţi-le peste ceapă şi berbere; după ce se călesc circa 5 minute, puneţi roşiile decojite şi continuaţi pregătirea la foc mic încă 1 oră, amestecând din când în când.

Când e gata zeghini, aşezaţi-l pe ingera şi serviţi-l foarte fierbinte, însoţit de feliile de ceapă.

Zeghini

Zeghini

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.