Zemeetah (condiment libian)

Printeaza

O reteta de zemmetah din: arpacas, chimen, seminte de coriandru si anason.

Ingrediente:Zemeetah (condiment libian)

  • 500 g arpacaş
  • 250 g chimen
  • 250 g seminţe de coriandru
  • 200 g anason

 

Mod de preparare:

Pune arpacaşul spălat în mai multe ape reci în apă cloco­tită şi fierbe-l, apoi scurge-l şi lasă-l să se usuce. Prăjeşte arpacaşul într-o tigaie neaderentă, fară ulei, amestecând frecvent timp de câteva minute. Procedează la fel cu celelalte ingrediente, pe rând.

Râşneşte fiecare ingredient şi trece-1 prin sită. Pune totul într-un castron şi amestecă foarte bine. Transferă amestecul într-o cutie de metal şi închide-o ermetic.

Condimentul poate fi păstrat până la doi ani.

Când vrei să-1 foloseşti, pune cantitatea dorită într-un castronel, stropeşte-l cu puţină apă şi câteva picături de ulei de măsline, apoi amestecă-l.

La final, trebuie să fie destul de uscat si de culoare maronie-verde închis.

Zemeetah

Zemeetah (condiment libian)

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.