Zemeetah (condiment libian)
PrinteazaO reteta de zemmetah din: arpacas, chimen, seminte de coriandru si anason.
- 500 g arpacaş
- 250 g chimen
- 250 g seminţe de coriandru
- 200 g anason
Mod de preparare:
Pune arpacaşul spălat în mai multe ape reci în apă clocotită şi fierbe-l, apoi scurge-l şi lasă-l să se usuce. Prăjeşte arpacaşul într-o tigaie neaderentă, fară ulei, amestecând frecvent timp de câteva minute. Procedează la fel cu celelalte ingrediente, pe rând.
Râşneşte fiecare ingredient şi trece-1 prin sită. Pune totul într-un castron şi amestecă foarte bine. Transferă amestecul într-o cutie de metal şi închide-o ermetic.
Condimentul poate fi păstrat până la doi ani.
Când vrei să-1 foloseşti, pune cantitatea dorită într-un castronel, stropeşte-l cu puţină apă şi câteva picături de ulei de măsline, apoi amestecă-l.
La final, trebuie să fie destul de uscat si de culoare maronie-verde închis.
Zemeetah
Pofta buna!