Zucchini la grătar
PrinteazaZucchini la grătar din: zucchini, unt, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
- 4-6 zucchini tineri
- 4 linguri unt topit
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Tăiaţi zucchini în felii sau rondele de 1-1,5 cm grosime. Amestecaţi bine untul, uleiul şi zeama de lămâie şi ungeţi bine feliile cu acest amestec, pe toate părţile. Frigeţi feliile la foc mediu, cca 2 min pe fiecare parte, până devin rumen-aurii.
Scoateţi pe un platou, pudraţi cu sare şi piper, stropiţi cu ce a mai rămas din amestecul de unt şi serviţi imediat.
Zucchini la grătar
Pofta buna!
Iti dai seama ce gust au niste vinete pe gratar :))