Zupa ardeleneasca de fasole verde cu slanina

Printeaza

Zupa ardeleneasca de fasole verde cu slanina din: fasole verde, slanina afumata, rosii, frunze de patrunjel, otet, smantana, ceapa verde.

Ingrediente:Zupa ardeleneasca de fasole verde cu slanina

  • 600-800 g fasole verde
  • 200 g slanina afumata
  • 3-4 rosii
  • 20 g frunze de patrunjel
  • otet
  • 100 g smantana
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curata, se spala si se rupe fasolea in doua. Se pun la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sare. Separat, se taie marunt slanina, se toaca ceapa verde si se amesteca. Cand fasolea este fiarta, se adauga amestecul de slanina si ceapa, apoi rosiile taiate in patru si se lasa la fiert.

Se presara zupa cu patrunjel verde tocat si se acreste cu otet; se drege in prealabil cu smantana.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.