Zupa ardeleneasca (Supa cu chisatura)
PrinteazaZupa ardeleneasca (Supa cu chisatura) din: fasol pastai, slanina, ceapa verde, rosii, zer, smantana, sare, verdeata.
- 1 kg fasole păstăi
- 200 g slănină albă
- 2-3 legături de ceapă verde (200 g)
- 3-4 roşii mijlocii
- 3/4 l zer
- 2-3 linguri cu smântână
- sare
- 3 linguri cu verdeaţă tocată (de regulă: pătrunjel şi leuştean)
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea: rupeţi vârfurile şi codiţele, rupeţi păstăile în bucăţi de 2-3 cm, spălaţi în apă călduţă şi puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte. Fierbeţi cu vasul acoperit 20 min.
Faceţi chisătură: tocaţi slănina, amestecaţi cu ceapă verde tocată mărunt, peste care apăsaţi cu o lingură de lemn, puneţi amestecul peste fasolea care fierbe. Săraţi puţin.
Fierbeţi 20 min cu vasul acoperit, adăugaţi zerul şi roşiile felii, lăsaţi să dea în clocot. Stingeţi focul. Bateţi smântână cu furculiţa şi turnaţi în oala cu mâncare.
Alegeţi şi spălaţi fir cu fir pătrunjelul şi leuşteanul, tocaţi mărunt, presăraţi peste zupă.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine neagră sau pâine de casă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/supa-cu-chisatura