Zuppa sarda di pane
PrinteazaO reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper.
- 500 g paine veche
- 500 ml supa de legume
- 800 g suc de rosii
- 50 ml ulei de masline
- 1 ceapa
- 4-5 frunze de busuioc
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi într-o tigaie, în ulei, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt împreună cu frunzele de busuioc. După 1-2 minute, puneţi în tigaie pasta de tomate şi sucul de roşii. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute. Intre timp, tăiaţi pâinea în felii şi prăjiţi-o, fără ulei, într-o tigaie până când se rumeneşte puţin.
Puneţi feliile de pâine prăjită într-un castron mare, în supa de legume. După ce pâinea a absorbit supa din castron puneţi un strat de felii de pâine într-o tavă unsă cu ulei. Acoperiţi stratul de felii cu sosul de roşii şi presăraţi deasupra parmezan dat pe răzătoarea mare.
Procedaţi le fel în continuare până când terminaţi feliile de pâine. Puneţi deasupra un ultim strat de parmezan şi puneţi tava în cuptorul încins pentru 15 minute.
Zuppa sarda di pane
Pofta buna!