Zwiebelkuchen

Printeaza

Zwiebelkuchen

ZwiebelkuchenAtunci când strugurii din regiunile sudice si centrale ale Germaniei ajung în presele viticultorilor, este momentul tradiţionalei plăcinte cu ceapă. Acest deliciu de toamnă este un însoţitor excelent pentru vinul Federweisser. un vin tânăr, uşor acidulat, aflat încă în faza de fermentare.

Zwiebelkuchen este o plăcintă cu o singură foaie de aluat, preparat cu drojdie. Aluatul necopt este umplut cu ingrediente simple: un amestec bogat de bacon fiert si ceapă puţin călită la care se adaugă smântână fermentată, ouă si puţină făină pentru îngroşarea compoziţiei.

Se presară apoi cu generozitate seminţe de chimion care, după cum se ştie, ajută la digestie. Plăcinta se coace la foc puternic, până devine aurie, apoi se taie în felii şi se serveşte caldă. Dacă aveţi norocul să călătoriţi în septembrie sau octombrie prin Şvabia, Franconia sau regiunea Rinului, căutaţi micile firme familiale producătoare de vin, care oferă spre vânzare, la faţa locului, Federweisser şi Zwiebelkuchen.

Nu uitaţi însă că acest vin uşor şi dulceag poate fi mai tare decât credeţi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.